BM'den İdomeni'deki sığınmacılara müdahaleye tepki

BMMYK:-"Dün İdomeni'de yaşanan şiddet ve sığınmacılara göz yaşartıcı gaz ile müdahale edilmesi son derece endişe verici"

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK), Yunanistan'ın, Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara göz yaşartıcı gaz ile müdahale edilmesinin oldukça endişe verici olduğu belirtildi.

BMMYK'dan yapılan açıklamada, Avrupa'nın farklı sınırlarında, güvenlik güçleri ve savaştan kaçan yardıma muhtaç sığınmacılar arasında zaman zaman yaşanan gerginliğin hem sığınmacıların hem de Avrupa'nın imajına zarar verdiği ifade edilerek, "Dün İdomeni'de yaşanan şiddet ve sığınmacılara göz yaşartıcı gaz ile müdahale edilmesi son derece endişe verici." denildi.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, sınırı geçmeye çalışan sığınmacılara dün göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombası ile müdahale edildiğini ve yaşanan arbedede yaklaşık 300 kişinin yaralandığını bildirmişti.

Yaklaşık 12 bin sığınmacının bulunduğu İdomeni'deki kampta bir aydır sınırın açılmasını bekleyen sığınmacılar, ağır koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.


AA

Gündem Haberleri

Sel sonrası Galatasaray stadında çalışmalar sürüyor
Marmara’da Dev Deprem Tatbikatı: 7 İl Alarm Verdi
SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİ ADIM
Tanzanya’nın vagonları Türkiye’den
Eyüpsultanlılardan İBB’ye gece yarısı ağaç kesimi tepkisi