BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura:

"Halep'e yönelik her türlü saldırı durdurulmalıdır"

TAHRAN (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Halep'e yönelik her türlü saldırının durdurulması çağrısı yaptı.

İran devlet televizyonu IRINN'nin haberine göre, de Mistura Suriye kriziyle ilgili gelişmeleri görüşmek üzere geldiği İran'ın başkenti Tahran'da Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı'nın Afrika ve Arap Ülkeleri İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Cabiri Ensari'yle görüşmesinin ardından konuşan de Mistura, "Biz ve BM Genel Sekreterliği, Halep'in savaşan gruplardan temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesi için çalışıyoruz. Kentin doğu veya batı bölgesinde olsun her türlü öldürme olayını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sivillerin tahliyesi için bir teklif üzerinde çalıştıklarını belirten de Mistura, "Bu bölge için yönetim şeklinin ne olacağına dair Halep'in doğu ve batısında yaşayan halkla irtibata geçmemiz gerek. Halep'e yönelik her türlü saldırı durdurulmalıdır." diye konuştu.

AA

Gündem Haberleri

15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor
Kurtlar Vadisi'nde Kazım Kaşifoğlu karakterini canlandıran oyuncu ifade verecek
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura vefat etti
Barışın binlerce yıllık izi Hattuşa’da gün yüzüne çıktı