BM Koordinatöründen El-Muğir saldırısına tepki

BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, El-Muğir beldesi saldırısından Yahudi yerleşimcilerin sorumlu tutulmasını istedi

GAZZE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, Batı Şeria'nın El-Muğir beldesinde bir Filistinlinin şehit olmasına yol açan Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği saldırının şoke edici ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Twitter'daki resmi hesabından açıklama yapan Mladenov, El-Muğir beldesi saldırısından Yahudi yerleşimcilerin sorumlu tutulmasını istedi.

Saldırının şoke edici ve kabul edilemez olduğunun altını çizen Mladenov "İsrail, yerleşimcilerin şiddetine son vermeli ve sorumluları adalete teslim etmelidir." ifadesini kullandı.

Mladenov, herkesin şiddeti kınaması ve teröre karşı durması gerektiğini vurguladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarındaki El-Muğir beldesinde dün Yahudi yerleşimcilerden oluşan bir çete, Filistinlilere gerçek mermilerle saldırmış, bu terör saldırısında bir Filistinli şehit olmuş, 20 Filistinli yaralanmıştı.


Gündem Haberleri

Okul önünde bıçak satarken yakalandı
‘Benim çocuğum yapmaz’ demeyin!
TOKİ kiralık sosyal konutta ikinci aşama
Burhanettin Duran'dan Küresel Kriz ve Medya Açıklaması
Dizisi final yaptı sinemada 4 filmi gösterildi tartışması bitmedi