BM Genel Sekreteri Guterres Afganistan'da

Guterres, Afganistan Devlet Başkanı Gani tarafından kabul edildi

KABİL (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, resmi temaslarda bulunmak için geldiği başkent Kabil'de Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından kabul edildi.

Devlet Başkanlığı Sarayı'ndaki kabulde konuşan Guterres, Kabil'deki son saldırılarda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek terörün insanlığın düşmanı olduğunu söyledi.

BM'nin Afganistan'ın her zaman yanında olacağını ifade eden Guterres, Afganistan'da yürütülen barış sürecini desteklediklerini belirtti.

Devlet Başkanı Gani de terörün artık dünyayı tehdit etmeye başladığını vurgulayarak teröre karşı hep birlikte ortak mücadele verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kabil'deki son terör saldırıları nedeniyle halkın sabrının taştığına işaret eden Gani, ''Halkımız bu terör olayları yüzünden çok acı çekiyor." dedi.

Gani, Afganistan'ın Orta Asya ülkeleriyle ticari ve ekonomik iş birliği içinde olduğunu ve bu iş birliklerini daha da güçlendireceklerini vurguladı.

Ülkesinin stratejik konumunun önemine değinen Gani, bu konum sayesinde enerji hatlarıyla Orta Asya'yı Güney Asya'ya, demiryolları aracılığıyla da Çin'i İran'a bağlayacaklarını sözlerine ekledi.


AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı