BM Genel Kurulu görüşmeleri

Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Al-Suud:-"İsrail'in yerleşimci politikası devam ettiği sürece İsrail-Filistin sorununun çözümü mümkün değil"

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Naif bin Abdulaziz Al-Suud, İsrail'in yerleşimci politikası devam ettiği sürece İsrail-Filistin sorununun çözümünün mümkün olmayacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap eden Al-Suud, İsrail'in askeri işgalinin ve uluslararası hukuku ihlalinin devam ettiğini ifade etti.

"İsrail'in yerleşimci politikası devam ettiği sürece İsrail-Filistin sorunun çözümü mümkün değil" diyen Al- Suud, İsrail'i Kudüs'teki Müslüman ve Hristiyan kimliğine zarar vermekle suçladı.

Suriye'deki krize de değinen Al-Suud, uluslararası toplumu, somut kararlar alamamak ve Suriye halkını rejimin şiddetinden koruyamamakla eleştirdi.

Al-Suud, İran'ı ise Suriye, Yemen, Irak, Kuveyt ve Bahreyn'de terörist gruplara destek vermekle suçladı.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı