BM: "Brexit sonrası artan ırkçı saldırılar endişe verici"

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Hüseyin:- "Son birkaç günde Birleşik Kralık'ta azınlıkları ve yabancıları hedef alan saldırılar son derece endişe verici"

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının ardından ülkede artan ırkçı saldırıların ve yabancı düşmanlığının endişe verici olduğunu bildirdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Son birkaç günde Birleşik Krallık'ta azınlıkları ve yabancıları hedef alan saldırılar son derece endişe verici." dedi.

Irkçılık ve yabancı düşmanlığının kabul edilemez olduğuna dikkati çeken Hüseyin, İngiliz yetkililere azınlıklara ve yabancılara yönelik saldırılara engel olması çağrısında bulundu.


AA

Gündem Haberleri

Katar’da mahsur kalan sporcular Türkiye’ye dönmek üzere uğurlandı
Hava sahaları kapandı, tahliyede yeni rota Umman oldu
Sahurda tahanlı pide ve simit kuyruğu
Kadın Kamu Çalışanlarına 4 Gün Mesai Talebi
İlginç sahur geleneği: Davul yerine “Pilava pilava”