BM: "Akdeniz'de geçen hafta 500 göçmen boğulmuş olabilir"

BMMYK açıklamasından:"Kurtulanlardan alınan bilgilere göre, yaklaşık 500 kişinin boğulduğundan endişe edilen bu göçmen faciası Akdeniz'teki son 12 ayda yaşanan en büyük trajedilerden biri"

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler, Akdeniz'de geçen hafta göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu 500 göçmenin boğulduğundan endişe edildiğini açıkladı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz'de Libya ve İtalya arasında büyük bir geminin batması sonucu kurtarılan 41 kişiden alınan bilgilere göre, yaklaşık 500 kişinin boğulduğu duyuruldu.

Açıklamada, "Kurtulanlardan alınan bilgilere göre, yaklaşık 500 kişinin boğulduğundan endişe edilen bu göçmen faciasının Akdeniz'teki son 12 ayda yaşanan en büyük trajedilerden biri" olduğu bilgisi verildi.

Kurtulanların 23'ünün Somali, 11'inin Etiyopya, 6'sının Mısır, birinin Sudanlı olduğu ve Tobruk'tan 30 metre uzunluğunda bir gemi ile geçen hafta yola çıktıklarını söyledikleri açıklandı.

AA

Gündem Haberleri

Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?
Ailenin dramına dayanamayan komşuları CİMER’e başvurdu: Sonuç duygulandırdı
HAL SORUŞTURMASINDA KARAR ÇIKTI