BM 72. Genel Kurulu Görüşmeleri

Afganistan Devlet Başkan Gani: - ''Taliban'ın barış sürecine katılmasını istiyoruz''- ''Bölgedeki terör sorununu temelden çözmek için Pakistan'a da iş birliği çağrısı yapıyorum''

KABİL (AA) - Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, Taliban örgütünün barış sürecine katılmasını istediklerini söyledi.

Gani, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulu toplantılarında yaptığı konuşmada Afganistan'daki sorunun ancak siyasi diyalogla çözüleceğini belirtti.

Afganistan'daki terör örgütlerinin savaşarak bir yere varamayacağını ifade eden Gani, ülkeye barışın gelmesi için her türlü görüşmeye hazır olduklarını kaydetti.

"Taliban'ın barış sürecine katılmasını istiyoruz." diyen Gani, Afganistan'a barışın gelmesi için her gün onlarca kurban verdiklerini vurguladı.

- Pakistan'a iş birliği çağrısı

Bölgedeki terör sorununu temelden çözmek için Pakistan'a iş birliği çağrısında da bulunan Gani, halihazırda Afganistan'ın komşularıyla müzakerelere başlaması için büyük bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Gani, ''Afganistan'da devam eden çatışmalar, iç savaş gibi gözükse de aslında bu savaşlar Afganistan için değil, Afganistan topraklarını kullanmak için.'' diye konuştu.

Afganistan halkı ve devletinin barış istediğini vurgulayan Gani, barış yollarının ülkede faaliyet gösteren tüm terör grupları için açık olduğunu söyledi.


AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı