"Biz AP'ye de AB'ye de onların icazetiyle giren olmayacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya:- "Türkiye'nin yolunu Avrupa'ya kapatamazsınız. Avrupa'nın kapılarını Türkiye'ye kapatamazsınız çünkü biz medeniyetin beşiğiyiz. Biz cumhuriyetin sevdalılarıyız. Biz AP'ye de AB'ye de onların icazetiyle giren olma

SAKARYA (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Avrupa Parlamentosunun (AP) kararına ilişkin, "Türkiye'nin yolunu Avrupa'ya kapatamazsınız. Avrupa'nın kapılarını Türkiye'ye kapatamazsınız çünkü biz medeniyetin beşiğiyiz. Biz cumhuriyetin sevdalılarıyız. Biz AP'ye de AB'ye de onların icazetiyle giren olmayacağız." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'ya gelen Kaya, Eğitim-Sen Sakarya Şubesinde eğitimcilerle bir araya geldi.

Kaya, burada yaptığı konuşmada, AP'deki parlamenterlere seslenerek, "Siz bugünkü iktidara bakarak Türkiye'nin yolunu Avrupa'ya kapatamazsınız. Avrupa'nın kapılarını Türkiye'ye kapatamazsınız çünkü biz medeniyetin beşiğiyiz. Biz cumhuriyetin sevdalılarıyız. Biz AP'ye de AB'ye de onların icazetiyle giren olmayacağız ama kendi ülkemize demokrasiyi, insan haklarını egemen kılacağız ve Avrupa kapılarını biz kendi ellerimizle açacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yüzünü Avrupa'ya dönmesi gerektiğini ifade eden Kaya, medeniyete yüzünü dönen hiçbir insanlığın kaybetmediğini söyledi.

Kaya, eğitim emekçilerinin en büyük özelliğinin kendine değil insanlığa hizmet edenler olduğuna ve öğretmenlerin fedakarlıklarına vurgu yaparak, "Öğretmenin cebinde parası yoktur öğrencisine verir. Kendisinin karnı açtır, evde çocuğunun karnı açtır ama öğrencisinin karnı açsa öğretmen sınıfta ders yapmaz. Biz bunu öğrendik 24 Kasım'da kara tahtanın başına geçen Mustafa Kemal Atatürk'ten." ifadelerini kullandı.

Adapazarı'nda seçimi kazanmaları durumunda üniversite öğrencilerinin yurt sorunları için çalışmalar yapacaklarını, anaokulu ve etüt merkezleri kuracaklarını anlatan Kaya, merdiven altı dershanelere gençleri muhtaç etmeyeceklerini, atanamayan öğretmenleri belediyede işe yerleştirerek etüt merkezlerinde çocukların üniversiteye hazırlanması için adımlar atacaklarını dile getirdi.

Liderlere de seslenen Kaya, "Kin ve nefret dilini bırakalım. Gelin bu ülke halkını birbirine düşman etmeyelim." dedi.

Program daha sonra basına kapalı devam etti.


Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü