Bitlis'teki terör operasyonu

Tatvan ilçesinde arazi aramasında tespit edilen 5 el yapımı patlayıcı, kontrollü şekilde imha edildi

BİTLİS (AA) - Bitlis'te sürdürülen terör operasyonu kapsamında arazi aramasında tespit edilen 5 el yapımı patlayıcının, kontrollü şekilde imha edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı ve 10'uncu Komando Tugay Komutanlığınca, Tatvan ilçesi Anadere köyü bölgesinde "Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Vurgun-39" isimli operasyona devam edildiği belirtildi.

Operasyon bölgesinde 14 Ekim'de arazi araması yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Arazi aramasında birbirinden bağımsız şekilde 10'ar metre aralıklarla solüsyon ve plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş şekilde 4 adet basma düzenekli ve farklı bir noktada 18 kilogramlık tenekeye tuzaklanmış, plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş bir adet kablo komutalı el yapımı patlayıcı (EYP) tespit edilmiştir. Söz konusu EYP'ler cumhuriyet savcısının talimatıyla 15 Ekim'de imha edilmiştir. İmha neticesinde 2x2x1 metre ebatlarında patlama çukuru oluşmuştur."

Açıklamada, güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteği ile teröristlerle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceği bildirildi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü