Bitlis'te terör operasyonu

Kent merkezi ve 4 ilçede terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı

BİTLİS (AA) - Bitlis ve ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 9 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda il merkezi ile Tatvan, Ahlat, Hizan ve Güroymak ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, U.S., M.Ç., N.T., M.Z.D., H.İ., A.B., M.E., S.E. ve S.T, "terör örgütü PKK/KCK iş birliği faaliyetlerinde bulunmak" ve "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital malzeme ile örgütsel kitap, dergi ve doküman ele geçirildi.

Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlıkla devam edeceği vurgulandı.

AA

Gündem Haberleri

Ambulansa yol vermeyen o sürücü yakalandı
Bu baharatın kilosu 900 bin TL: 150 bin çiçekten 1 kilo çıkıyor
ŞEHİRLER NASIL DEĞİŞECEK?
Ailenin dramına dayanamayan komşuları CİMER’e başvurdu: Sonuç duygulandırdı
HAL SORUŞTURMASINDA KARAR ÇIKTI