Bitlis’te kestane üretiminde verimi arttırma çalışmaları sürüyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde kestane üretiminde verimi arttırmak için çalışmalar sürüyor.

Bitlis'in Hizan ilçesinde kestane üretiminde verimi arttırmak için çalışmalar sürüyor.

Bitlis İl Tarım ve Orman Müdürü Rıfat Çelik ve beraberindeki heyet Hizan ilçesine bağlı Karbastı köyünde bulunan kestane sahalarında incelemelerde bulundu. Kestane alanlarında görülen hastalığı bertaraf etme, Karbastı köyü ve bağlı mezralarında, kestane üretimini arttırmak için uygulanacak projeler ile ilgili üreticiler ile istişarelerde bulunduklarını ifade eden Rıfat Çelik, "Burada kapama kestane bahçeleri oluşturmak ve aşılı kestane fidanı üretmek. Sulama projeleri, Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) projelerimiz çerçevesinde makine ekipman desteği sağlamak ve "Uzman Eller Projesi" çerçevesinde proje uygulanması hakkında il ve ilçe müdürlüğümüz teknik heyeti talimatlandırıldı" dedi.

Müdür Çelik'e ziyaret sırasında şube müdürleri, Hizan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Danacı ve Van YYÜ Ziraat Fakültesi'nden görevli hocalar eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ÇİN ALTIN VE GÜMÜŞ TOPLUYOR
AVRUPA ELEKTRİKLİDE REKOR KIRDI
İŞTE DÜNYANIN EN ADİL ZENGİNLERİ
SIFIR ALIP TRAFİĞE ÇIKMA DÖNEMİ BİTİYOR
Sanayi değil tarih konuştu! Gebze'de yön kayıyor mu?