Bitkiler müzik ziyafeti sunacak

İzmir, insanların yaklaşması ve dokunmasıyla sesler çıkaran bitkilerden oluşan sergiye ev sahipliği yapacak

İZMİR (AA) - İzmir Fransız Kültür Merkezi, insanların yaklaşması ve dokunmasıyla sesler çıkaran bitkilerden oluşan sergiye ev sahipliği yapacak.

Merkezden yapılan açıklamaya göre, sergi düzenleyicisinin İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David'in yaptığı etkinlik 21 Ekim - 21 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sergide, elektrostatik enerjiye duyarlı hale getirilen bitkiler, insanların kendilerine yaklaşması ve dokunmalarıyla çeşitli sesler çıkararak, katılımcılara müzik ziyafeti sunacak.

Sergi hakkında bilgi veren David, güncel sanat eserlerinin her türlü dijital teknolojiden faydalanarak oluşturulduğunu aktararak, "Bitki, insan, su, ahşap, taş gibi malzemeleri şaşırtıcı şekillerde birleştirerek müzik oluşturuyorlar. Scenocosme sanatçıları Gregory Lasserre ve Anais met den Ancxt'a ait olan eserler, insan vücudu ve çevre arasındaki görünmeyen etkileşimi ortaya çıkararak izleyicilerin bu ilginç tecrübeyi yaşamasına aracılık ediyorlar." dedi.


AA

Kültür Sanat Haberleri

Ankara Adliyesi’nde 1926’ya Ait Tarihi Defter Koruma Altında
7 Yıllık Arayış Ödülle Taçlandı: Hatay Sarısı’na Dev Onur
SELÇUKLU MİRASINDA KOVALI ÖNLEM
Taştan Hayat Hikâyeleri: Kırşehir’de Son Usta Gelecekten Kaygılı
Ters kavis, kulaklı kabza: Yatağan’ın tasarım sırrı