Bir yıldız kaydı! Bayhan vefat etti!

1952'de "Kanlı Feryat" filmiyle sinema sanatçısı olan Gönül Bayhan, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Uzun süredir tedavi gören sinema oyuncusu Gönül Bayhan, 83 yaşında yaşamını yitirdi.
Elmadağ Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde uzun süredir tedavi gören Bayhan, rahatsızlandı. Bayhan, sağlık görevlilerinin müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Gönül Bayhanın cenazesi Elmadağ Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

GÖNÜL BAYHAN KİMDİR?
Gönül Bayhan 1932 yılında İstanbul'da doğdu. 1950 yılında Çamlıca Kız Lisesi'nde okuduğu sırada güzellik yarışmasına katılan Bayhan, 1952'de "Kanlı Feryat" filmiyle sinema sanatçısı oldu. Fikret Hakan, Yılmaz Güney, Ahmet Mekin, Eşref Kolçak gibi isimlerle aynı filmde oynadı.

Bayhan'nın rol aldığı bazı filmler şunlar: "Kaderin Mahkumu (1953), Sahildeki Kadın (1954), Kör Kuyu, Sazlı Damın Kahpesi (1957), Ağlarsa Anam Ağlar, Kahpe Zalim (1960), Başa Gelen Çekilir, Ölüm Film Çekiyor (1961), Yaban Gülü (1962), Evcilik Oyunu (1964), Anadolu Kini (1970)"

ÖZÜRLÜ KIZINA MAPARADA BAKMIŞTI

1988'de Hafta Sonu ve Gazete Gazetesi, özürlü kızına bir mağarada bakmaya çalışan Gönül Bayhan'ın dramını yetkililere hatırlattı, ama bir kulaklarından girip öbüründen çıktı. Gönül Bayhan, yoksulluk ve sefalet içinde, sokaklarda ve parklarda yatarak bir süre kızına bakmaya çalıştı.

Yoksulluk ve unutuluş yüzünden zeka özürlü kızıyla sokakta kalan ve günlerdir Üsküdar'da bir parkta sabahlayan Türk sinemasının siyah-beyaz döneminin ünlü yıldızlarından Gönül Bayhan'a daha sonra Üsküdar Belediyesi sahip çıktı. 1950'li yıllarda sinemaya başlayan, 60'ın üstünde filmde oynayan ve ‘‘vamp kadın’’ tipleriyle tanınan Gönül Bayhan, kızıyla birlikte Üsküdar Belediye Başkanı Yılmaz Bayat'ın talimatıyla Kuzguncuk'ta bir eve yerleştirildi. Gönül Bayhan'ın yerleştirildiği iki katlı ahşap binanın üst katı eşya ile donatıldı. Bayhan ile kızının günlük ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla bir de yardımcı kadın tutulurken, yiyecek-giyecek ihtiyacı da belediye tarafından karşılanıdı.

 

Magazin Haberleri

Necla Karahalil Kimdir?
Necla Karahalil Kimdir?
B Harfli Kolye Ele Verdi: Brad Pitt, Uzun Süren Bekleyişin Ardından Yeni Aşkını Tanıttı: Ines de Ramon
MasterChef'te ipler koptu
Acun Ilıcalı'nın 'Kansız Adam' Dediği Yarışmacı Kim?