BİP'te ekimde 1 milyarı aşkın mesaj paylaşıldı

BiP kullanıcılarının uygulama üzerinden paylaştığı mesaj sayısı ekimde 1 milyar 143,7 milyona ulaşarak rekor kırdı

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin iletişim ve eğlence platformu BiP, ekimde atılan 1 milyarı aşkın mesaj sayısıyla yeni bir rekora ulaştı.

Turkcell açıklamasına göre, Türkiye'den çıkan ve tamamen yerli kaynaklarla geliştiren BiP'te ekimde paylaşılan mesaj toplamı 1 milyar 143 milyon 661 bin 594 oldu.

Günlük 1 milyondan fazla aramanın yapıldığı ve ortalama 50 milyondan fazla mesajın iletildiği BiP'i, 192 ülkede 8 milyonu aşkın kişi aktif olarak kullandı. BiP uygulaması en çok İstanbul'da kullanılırken, bu ili Diyarbakır, Hatay, Gaziantep ve Ankara izledi.

BİP'in günlük ortalama kişi başı kullanımına bakıldığında Kilis başı çekti. Kilis'i, Diyarbakır, Ardahan, Hatay ve Elazığ takip etti. BİP uygulaması yurt dışında ise en çok ve yoğun olarak Ukrayna'da kullanıldı.

Uygulamanın çıkartmaları içinde ekimde en çok tercih edilen Yiğit Özgür çizimi oldu. Pepe ve Türkiye çıkartmaları da uygulamanın en çok tercih edilenleri arasında yer aldı.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?