Bilecik'te orman yangını

Pazaryeri ilçesinde çıkan ve 2 hektarlık alanda etkili olan orman yangını kontrol altına alındı

BİLECİK (AA) - Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Küçükelmalı Köyü Tozlu Konak bölgesinde meşelik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar, durumu Orman İşletme Şefliğine ve jandarmaya bildirdi.

Yangını söndürme çalışmalarına orman, itfaiye ekipleri ve jandarma ile vatandaşlar katıldı. Yanan bölgenin dik olması nedeniyle ekipler zor anlar yaşadı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne ait helikopterin müdahale ettiği yangın 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Orman ve itfaiye ekipleri soğutma çalışmalarına başlarken, yangında yaklaşık 2 hektarlık alan zarar gördü.

Kaymakam Bayram Sağır, helikopterin, ekiplerin ve jandarmanın erken müdahalesi ile yangının kısa sürede büyümeden söndürüldüğünü dile getirdi.

AA

Gündem Haberleri

15 Temmuz’un 10’uncu yılında Türkiye’nin birçok kentinde anma etkinlikleri düzenlenecek
Afyonkarahisar’da NATO Zirvesi İçin 10 Günlük Yasak Kararı
700 DİRİ FAY NE ANLAMA GELİYOR?
CİMRİLİK BOŞANMA SEBEBİ SAYILDI
IBAN MAĞDURLARINA MÜJDE