Bilecik’in Geleneksel Lezzeti Fırın Kebabı Resmen Tescillendi

Bilecik gastronomisinde önemli bir adım atıldı. Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, şehrin geleneksel lezzeti fırın eti-fırın kebabının artık tescillendiğini ve tanıtım fırsatı sunduğunu açıkladı.

Bilecik’in yöresel mutfağı önemli bir kazanım elde etti. Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, Bilecik’in geleneksel lezzetlerinden fırın eti/fırın kebabının tescillendiğini duyurdu.

Kaplan, tescilin yalnızca lezzetin korunması için değil, aynı zamanda Bilecik’in gastronomi alanında tanınırlığını artırmak ve yerel üreticileri desteklemek açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kaplan, şunları söyledi: "Bilecik, zengin mutfak kültürüyle öne çıkan bir şehirdir. Fırın eti/fırın kebabının tescillenmesi, diğer yöresel lezzetlerin tanıtımı için de bir fırsat oluşturuyor. Bu adım, şehrin gastronomi haritasında daha fazla yer almasını sağlayacak."

Yöresel mutfak kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından da kritik bir rol oynayan tescil, Bilecik gastronomisinin prestijini artıracak ve turizm ile yerel ekonomiye katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

'Acı(n)mak için Değil, Anlamak için Down Sendromu Tarihi' kitabını Şule Uzel anlattı
BU YIL İLK KEZ KARAMAN'DAN BAŞLADI
PAPA BİR GELDİ PİR GELDİ
TÜRKİYE ARTIK KÜRESEL SAHNE
Kurtlar Vadisi müzikleri çalıntı mı yoksa esinlenme mi?