Biçerdöverler dane kaybına karşı kontrol ediliyor

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde hasat döneminin başlamasıyla arazilerde biçerdöverler dane kaybına karşı kontrol ediliyor.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde hasat döneminin başlamasıyla arazilerde biçerdöverler dane kaybına karşı kontrol ediliyor.

Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Çitil, çiftçinin ürününün zayi olmaması için denetimlere başladıklarını söyledi.Hasat sırasındaki dikkatsizliklerin verim kaybına yol açtığının altını çizen Çitil, bunun önüne geçmek için kurumda görevli teknik personellerden oluşan ekiplerin sahayı adım adım dolaştıklarını belirtti.

Biçerdöver operatörleri ve çiftçilerden duyarlı ve dikkatli olmalarını isteyen Çitil,"İlçemizde hasat mevsiminin yaklaşması ile hasat esnasında meydana gelen dane kayıplarını önlemek ve çiftçilerimizin mağdur olmamalarını sağlamak için biçerdöver kontrollerini yoğunlaştırarak devam ettireceğiz.Üreticilerimizden bu dönemdeki kayıpları en aza indirmek için hububatta hasat zamanına dikkat etmelerini istiyoruz. Hasat olgunluğuna gelmeyen üründe dane kayıpları ciddi boyutlara ulaşabilir. Bu da bin bir emekle yetiştirilen hububatın, çiftçiye kazanç olmak yerine tekrar tarlaya dökülmesi anlamına gelir.Hasat esnasında dane kayıplarının önlenmesinde biçerdöver operatörlerine de büyük görevler düşüyor. Biçim yüksekliği ve ayarları arazi yapısına uygun şekilde olmalıdır. Yüzde 3'ün altında olmak üzere en az ürün kaybıyla hasat edilmesini sağlayarak milli servet ziyanını engellemek için kontrollerimizi sezon boyunca sürdüreceğiz. Tüm üreticilerimize bol, bereketli ve kazasız bir sezon diliyoruz"dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

MEVKA ve Vakıf Katılım’dan Tohumculuğa Faizsiz Destek
2026’da İş Değiştirerek Maaş Artırma Dönemi Sona Erdi
48 Milyon TL’lik Alacak İddiası: Otel Projesinde Kriz
UZMANI AÇIKLADI: SGK EMEKLİLİK DURUMUNU NEDEN İPTAL EDER
SURİYELİLER TÜRKİYE'Yİ HALA ÇOK SEVİYOR