Bianet ve TGS, Toplu İş Sözleşmesi imzaladı

Sözleşme, ilk defa bir internet haber sitesiyle imzalanan TİS özelliği taşıyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), haber sitesi Bianet'in bünyesinde faaliyet gösterdiği IPS İletişim Vakfı ile Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzaladı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, Bianet Proje Danışmanı ve IPS İletişim Vakfı Başkanı Nadire Mater, TGS Genel Başkanı Uğur Güç, TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli ve TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş'un katıldığı törende TİS imzaları atıldı.

İlk defa bir haber sitesinde imzalanan TİS'te çalışanların özlük hakları, editoryel bağımsızlık, toplumsal cinsiyet eşitliği garanti altına alındı.

TİS'te ücret artışları, ikramiyelerin yanı sıra, sosyal ve kreş yardımlarıyla evinde hayvanlarla yaşayan sendika üyelerine yardım da yer aldı.

AA

Gündem Haberleri

BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor
Kar ve Fırtına Geliyor: Meteoroloji’den Kritik Uyarı
Ağır taşıtlar ve kuryelere kar yasağı