Beypazarı'nda buğday ekimi başladı

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde sonbaharın gelmesiyle güzlük (buğday) ekimi başladı. Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, ekimler dolayısıyla...

ANKARA (AA) - Beypazarı ilçesinde sonbaharın gelmesiyle güzlük (buğday) ekimi başladı.

Beypazarı Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ateş, ekimler dolayısıyla çiftçileri uyardı.

Tarlanın çok iyi bir şekilde ekime hazır hale getirilmesi gerektiğini belirten Ateş, şunları kaydetti:

“Tohumların, bilindiği gibi önceden hazırlanması gerekir. Tohumların mutlaka çalkaktan geçirilmesi gerekiyor, içindeki farklı ot ve çavdar tohumlarının ayıklanması için. Ekim yapılırken dönüm başına atılacak tohum miktarı, gübre miktarı belli, bunu çiftçimiz biliyor. Biz, bir kez daha hatırlatmada bulunuyoruz.”

Gündem Haberleri

SGK'ye 344 Sözleşmeli Personel Alımı: Başvurular Başladı!
FTI'nin iflas başvurusu Alanya'yı vurdu
İzmir'de 70 Yıllık Evler Bile Ateş Pahası
Kabine'den 9 günlük tatil çıktı
Kayseri'de düşen uçağın ateşi İzmir'i yaktı