Besihanede feci olay: Gübre çukurunda hareketsiz halde bulundular

Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan bir hayvancılık işletmesindeki gübre çukurunda metan gazına maruz kalan Afgan uyruklu 2 işçi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay, Polatlı’nın Türkkarsak Mahallesi’nde sabah saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, besihaneye gelen çalışanlar, ahır bölümünün altındaki gübre çukurunda iki işçiyi hareketsiz şekilde buldu. Durumu fark eden çalışanlar, jandarma, sağlık ve AFAD ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede, işçilerin yaşamını yitirdiği belirlendi. İlk bulgulara göre işçilerin, hayvan atıklarının bulunduğu çukurda biriken metan gazına maruz kaldığı tespit edildi.

Ölen işçilerden birinin kimliği tespit edilemedi

Hayatını kaybeden işçilerin Afganistan uyruklu Muhammed Rahim (23) ve soyadı henüz belirlenemeyen Ahmed olduğu öğrenildi. Olay yerinde yapılan ilk incelemeler neticesinde, cinayet şüphesine rastlanmadı.

"Çalıştıkları bölümde ışık sabaha kadar yanıyordu"

Aynı işletmede çalışan Zeydullah Aşuri, iki işçiyi en son bir gün önce uzaktan çalışırken gördüğünü ifade etti. Aşuri, "Çalıştıkları bölümde ışık sabaha kadar sönmedi. Sabah komşum beni arayıp jandarmanın geldiğini söyleyince şaşırdım. Telefonla ulaşmak istedim ama ikisinin de telefonları kapalıydı," dedi.

Olayla ilgili konuşan Aşuri, bir kişinin işçilerden birinin gübre dolu çukura düştüğünü gördüğünü ve çukurun kapağı kaldırıldığında hareketsiz şekilde bulunduğunu aktardı.

Soruşturma başlatıldı

İşçilerin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi işlemleri başlatılırken, olayla ilgili jandarma ekiplerince soruşturma yürütülüyor. Ayrıca işletmenin güvenlik önlemleri ve çalışma koşulları da incelemeye alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Pitbullun saldırdığı küçük Efe taburcu oldu
Mudanya’da 4 Milyon TL’lik Altın Hırsızlığının Şifresi Çözüldü
Saplantılı eski sevgili kabusu yaşattı: Genç kadının 8 kez kalbi durdu
Eşini yastıkla boğmaya çalışan kadın hakkında uzaklaştırma kararı
Polis uygulamasında silahlar ve bıçaklar dans etti