Berat Gecesi ve Sezon Açılışı

Muhammed Işık

            Yazımız vesilesi ile hepinizin geçmiş kandilini tekrar kutlamak istiyorum. O mübarek geceyi layıkıyla geçirebilenlere ne mutlu. Kimileri cemaatle namazlarını kıldılar, cemaatle Allah'a yalvarıp yakardılar, kimileri evlerinde ibadetlerini yaptılar, namazlarını kıldılar dualar ettiler. Kimileride gece uzun daha deyipte Konyaspor maçını izlemeye gittiler( üzülerek söylüyorum buna bende dahilim). Burada öncelikle çok büyük bir yanlış yaptığımın altını çizmek istiyorum. O mübarek gecede ne kadar fazla dua etsek kardır ama biz o güzelim gecenin en az iki saatini maçla geçirdik. Konyaspor sevgimiz başka bir sevgi ama o gece bizi buna sevk edenler acaba hiç düşündülermi bugün bizden başka sahaya çıkan takım varmı diye? Bu maç planlanırken mübarek geceye bilerek mi denkgetirildi? O kadar gün varken neden o gündü? Maç pazar günü olsa, maç öncesinde değişik etkinlikler düzenlense, yarışmalar yapılsa, taraftarlarımız çoluğu çocuğu ile maça gelse fena mı olurdu? Yoksa bir gün önce Ebru Gündeş geldi diye açılışta diğer bir konsere ayıracak paramız mı yoktu? O konserin ardından bilerek mi düzenlendi. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim o açılış Konyaspora hiç yakışmadı. Futbolcular tanıtılırken alkışlayan sayısı 250 kişiyi geçmedi. Tribünler bomboştu çünkü. Feyenord gibi bir takımı getirdikleri için yönetime teşekkürlerimi sunarım. O mübarek gece olduğu içinde kendilerini eleştirmekte son derece haklıyım. Konyaspor kulübü olarak bütün kanallarda mevlütler okunurken Feyenordla oynadığımız maçın ne kadar sönük kaldığının farkındalardır umarım. Normal bir lig maçında bile daha fazla taraftar gelirken sezon açılışımızda Konyasporlu futbolcuların o boş tribünleri görüp ne kadar moral depoladıklarınıda değerli okuyucularımıza bırakıyorum. Futbolcular tanıtılıyor oyuncumuz bir adım öne çıkıyor elini kaldırıp taraftarı selamlıyor ama tribünler bomboş. O futbolcunun o anki psikolojisini bir düşünün. Kendilerinin gülümsemelerinden bile anlaşılıyordu belki de diyorlardı kendi kendilerine “ya biz ne yapıyoruz Allah aşkına”.

            Bu maçı kim organize ettiyse , kimler plan proğram yaptıysa , kimlerin emeği varsa oturup binlerce kez düşünmeliler. Hoşgörü diyarı Mevlana şehri Konyasporumuza yakışan bu değildi elbette. Ama kasıla kasıla orada övünenler o geceyi idrak edememişlerdi anlaşılan. Bizlerde bu sayede gecenin sevabından mahrum kalmış olduk. Yıldızlara imza attırma sözü verenler önce dini değerlerimizi düşünseler sanırım daha isabetli olacak. Kurumsallaştıktan sonra yıldızlar kendileride imza atarlar. Ama eşi benzeri olmayan geceleri her zaman idrak edemeyebiliriz.

            Konyaspora gelince oynadıkları futboldan memnun kaldım. Özellikle ilk yarıda göze hoş gelen bir futbol sergilediler. Ferdi, Erdal ve Jeferson en çok beğendiğim isimler oldular. Defans ve orta saha son derece diri olmasına rağmen ileride Veysel el freni görevini yine üstlendi. Takıma mutlaka yırtıcı bir forvet alınmalı. Erdal ve Ferdi forma şansı bulurlarsa bu sene bankolarımız arasına gireceklerdir. Çok etkileyici oynadılar. Kalecimizde son derece güvenilir olduğunu gösterdi. Orta sahada Fahri biraz daha oyunu yönlendirici hamleler yapmalı. Şu anki görüntümüzle güzel futbol oynayacağımız ortada. İnşallah bu performansımızı daha da arttırarak sezon boyunca başarılı bir futbol oynar ve hedeflerimize ulaşırız.

            Son olarak stat çevresinde karşılaştığım bazı taraftarların mübarek gece oynanan maça kesinlikle gelmeyeceklerini ve tepkili olduklarını mutlaka belirtmemi istediler. Bu konuda çok şikayetçi olan bir çok taraftarın yönetimin bu konuda açıklama yapması gerektiğini ve taraftardan özür dilemesinin en doğru karar olduğunu belirtmemizi istediler. Bende onların bu isteklerini yazımın son paragrafında yer vererek onlara katıldığımı belirtmek istiyorum.

Yorum Yap
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.