Burhan Ayeri-Akşam
..Mübarek ay geldi. Fakirin fukaranın hatırlandığı günler başlıyor. Allah oruç tutanlara güç kuvvet verir. Sağlık sorunları yüzünden bu işi yapamayanlar ise fitre verecek. Ekranların da hazırlığı tamam. Kanımıza dokunan bazı ‘Din tacirleri’. Filan kanalda program yapan sözüm ona sanatçı bozuntusunun aldığı parayı yazsak, dudağınız uçuklar. Hani, bir kısmını hayır işlerinde kullansa sesimiz çıkmayacak. Kefenin cebi yok ki.
...
Tam bu noktada bir ‘Horasan Hikayesi’ anlatmak istiyoruz. Zengin tüccar, çocuklarını topluyor ve vasiyette bulunuyor; “Beni çoraplarımla gömün”. Onayı aldıktan 24 saat sonra vefat ediyor. Sıra cenaze ve defin işlemine gelince, son istek imama iletiliyor. Hoca efendi “Mümkün değil, nasıl geldiysek, öbür tarafa öyle gideceğiz”de diretiyor. Sonuçta, karun kadar serveti olan adam kabire çorapsız yerleştiriliyor. O an küçük evladın aklına babasının “Gömüldükten sonra bakın” notu düştüğü zarf geliyor. Hemen açıyorlar ve içindekini okuyorlar; “Gördünüz mü, bunca servetime rağmen, çoraplarımı bile götüremedim”.
Dileriz, bu eski hatırlatma bazılarına ders olur. Garibanı unutmayan, onların sofrasına katkıyı ihmal etmeyen Ramazanlar dileğiyle.