Belediyede zam sevinci!

Yeni iş sözleşmesine göre, kadrolu işçilerin maaşları ilk 6 ay için bin 200 YTL, mevsimlik işçilerin ücretleri de 760 YTL oldu. Başkan Mugayyitoğlu,”İşçilerimiz arasındaki ücret farkı böylece dengelenmiş oldu” dedi.

Karapınar Belediyesi’nde çalışan kadrolu ve mevsimlik işçilerin ücretleri artırıldı.


Belediye’de Başkan Mehmet Mugayyitoğlu ile Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası Konya  Şubesi Başkanı Ethem Kaçaroğlu arasında yapılan sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Şubat ayından itibaren geçerli olan yeni ücret tarifelerine göre, mevsimlik işçilerin ücretleri yıllık yüzde 25 zamlanarak ilk 6 ayda 760 YTL’ ye çıktı.


Kadrolu işçilerin ücretleri ise, yıllık yüzde 15 artarak  ilk 6 ay için bin 200 YTL’ye ulaştı.


İkinci sözleşme yılında hem mevsimliklere hem de kadrolulara, ilk 6 ayda yüzde 5, ikinci 6 ayda ise yüzde 6 oranında artacak.


Başkan Mugayyitoğlu, “Mevsimlikler ve kadrolu personelimiz arasındaki fiyat farkını gidermeye yönelik bir fiyat atışı sağladık. Böylece işçilerimiz arasındaki ücret farkı dengelenmiş oldu” dedi.


Belediye Düğün Salonu’nda, belediye personeline verilen yemekle anlaşmanın içeriği işçilere de okundu. Anlaşma işçilerin alkışlarıyla kutlanırken, Sendika Başkanı Kaçaroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Mugayyitoğlu’na çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi.


 

İlçeler Haberleri

Beyşehir'de "Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk" Temalı Yürüyüş Gerçekleşti
Karapınar'da apartman yangını