İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Esenyurt Belediyesi’ndeki rüşvet ve ihale fesadı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. Hakkında gözaltı kararı verilen 19 şüphelinin adliyedeki işlemleri tamamlandı.
9 Şüpheli Cezaevine Gönderildi
Emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheliler, savcılık ifadeleri sonrası nöbetçi hakimliğe çıkarıldı. Hakimlik, aralarında Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın da bulunduğu 9 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.
Tutuklanan diğer isimler ise belediye personeli İbrahim Doğancıoğlu ile firma sahipleri ve çalışanları Ziya Köklü, Salih Yılmaz, Erhan Toprak, Emrah Koşunalp, Cemalettin Çağlayan, Harun Berber ve Doğan Can Göksel oldu.
4 Kişiye Ev Hapsi Kararı
Soruşturma kapsamında 4 şüpheli hakkında "ev hapsi" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı. Belediye çalışanı Anıl Alioğlu, firma sahipleri Orhan Yıldırım ve Halil Yılmaz ile Tuba Ulutaş Şenyürek ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.
6 Şüpheliye Yurt Dışı Çıkış Yasağı
Aralarında eski belediye başkan yardımcısı Ümit Ünal, Avukat Adnan Şenocak ve Muhtarlık İşleri Müdürü Ziya Seymen’in de bulunduğu 6 şüpheli ise "imza verme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.