Belçika mahkemesinden DEAŞ'lıların çocuklarına ilişkin karar

Mahkeme, Suriye'de bulunan 10 çocuğun 6 hafta içinde Belçika'ya getirilmesine hükmetti- Çocuklar bu sürede ülkeye getirilemezse Belçika her çocuk için günlük 5 bin avro ceza ödeyecek

BRÜKSEL (AA) - Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir mahkeme, Suriye'de bulunan terör örgütü DEAŞ'lı 4 kişinin 10 çocuğunun ülkeye getirilmesine karar verdi.

Brüksel Asliye Mahkemesi, Suriye'nin kuzeydoğusunda bir kampta bulunan Belçika vatandaşı 4 DEAŞ'lının çocuklarına ilişkin davayı karara bağladı.

Mahkeme, söz konusu yabancı terörist savaşçıların 10 çocuğunun Belçika'ya getirilmesi gerektiğine hükmetti.

Çocukların ebeveynlerinin ülkeye geri dönemeyeceğine karar veren mahkeme, Belçika'nın 6 hafta içinde çocuklara konsolosluk yardımı sağlaması ve dönüş için gerekli işlemleri tamamlaması gerektiğini bildirdi.

Çocuklar 6 hafta içinde Belçika'ya gelemezse ülke her bir çocuk için günlük 5 bin avro para cezası ödeyecek.




Gündem Haberleri

Doğum izni 16 haftadan 24 haftaya çıkarıldı
RUHİ ÇENET SORUNU
Nisan Ayında Gökyüzü THY ile Şenlendi
Sarsıntıya Hazır Mısınız? Deprem Gerçeğini Tırda Yaşadılar
EZBER BOZAN BESİCİLİK