Bekçi katiline müebbet hapis cezası

Kredi kartı borcu yüzünden cinayet işleyip bir iş yerini soyan güvenlik görevlisine, ömür boyu hapis cezası verildi

Konya'da bir iş hanı bekçisini öldürüp, soygun yapan güvenlik görevlisine cinayetten ömür boyu, hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından da 3 yıl 20 gün hapis cezası verildi. Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen kasten adam öldürme, konut dokunulmazlığını ihlal ve hırsızlık davasının karar duruşmasına tutuklu sanık Mehmet Ali Avcu, avukatı, öldürülen Yusuf Bici'nin eşi Emine ve oğlu Adem Bici katıldı. Mahkeme heyeti dosyanın tamamlandığını belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı, sanığın kasten adam öldürme suçundan TCK'nin 81/1 maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet ve hırsızlık suçundan ceza verilmesini talep etti. Sanık avukatı ise, müvekkilinin kredi kartından dolayı oluşan borcundan psikolojisinin bozulduğunu, normalde cinayet işleyecek bir insan olmadığını belirterek, uygun hallerin uygulanmasını talep etti.

"PİŞMANIM, ÖZÜR DİLİYORUM"

Duruşmanın tamamlanmasının ardından karar verecek olan mahkeme heyeti, sanık Mehmet Ali Avcu'ya son sözünü sordu. Sanık, "Pişmanım, özür diliyorum" dedi. Mahkeme heyeti kısa bir değerlendirmenin ardından sanık Mehmet Ali Avcu'ya kasten adam öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası, hırsızlık, konut dokunulmazlığı ve mala zarar verme suçlarından da 3 yıl 2 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı. Ömür boyu hapis cezasına çarptırılan sanık Avcu ilk mahkemede ifadesinde, "Olay günü de İddaa bayisini soymak için saat 19.00 gibi iş hanına gizlice girip bodrum kata saklandım, bekledim. Herkes gitti ben de çıktım.

Hırsızlık yapmaktan o anda vazgeçtim, çıkış kapısını aradım, bekçi ile karşılaştım. Durumumu anlattım, inanmayınca levye ile vurdum, sonra da İddaa bayisinden 6 bin 200 lira alarak kaçtım" demişti. Olay, 17 Kasım 2009 tarihinde Meram’da bulunan Terziler İş Hanı'nda meydana gelmişti. Bekçilik yapan Yusuf Bici (64), levye ile vurulup öldürülmüş ve iş hanındaki İddaa bayi soyulmuştu. Konya Cinayet Bürosu dedektifleri yaklaşık 1 ay süren çalışmanın ardından zanlının kredi kartı borcu olan güvenlik görevlisi Mehmet Ali Avcu olduğunu tespit edip, yakalamıştı.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Gazeteci Ali Çağatay tutuklandı: İBB yöneticisi paylaşımı sonrası cezaevinde
Kocaeli'de özel harekatlı fuhuş operasyonu! Yüzlerini tişörtle kapattılar
Ankara'da 225 gözaltı, 178 tutuklama
Yatırım Vaadiyle 1,5 Milyar Liralık Vurgun İddiası
Bergama'da İş Yerinde Silahlı Saldırı: 1 Kişi Hayatını Kaybetti