BDP'li vekili yalanlayan fotoğraflar

BDP Milletvekili Esat Canan'ın, 'Hastanede yaralı polis bulamadık' açıklamasını polis bu fotoğraflarla yalan olduğunu belgeledi

Hakkari Emniyet Müdürlüğü, BDP Milletvekili Esat Canan'ın, "Hastanede yaralı polis bulamadık" açıklamasının ardından, bombalı saldırıyla ilgili bazı fotoğraf, görüntü ve belgeleri basın mensuplarına dağıttı.

Önceki akşam Bulvar Caddesi'nde bulunan Ertunç İş Merkezi önünde meydana gelen patlamada 7'si polis memuru 27 kişi yaralanırken, Zeki Yeşil (21) isimli bir üniversite öğrencisi ise hayatını kaybetmişti. Çevik Kuvvet Şubesi ekibini taşıyan ve içerisinde 10 polis memurunun bulunduğu servis aracına yönelik bombalı saldırıda araçta hasar meydana gelirken, 7 polis memuru yaralanmıştı. Polis memurlarından 4'ü ayakta tedavi edilirken, 3 polis memuru ise ağır yaralanmıştı. Olay sonrası Hakkari Devlet Hastanesi'nde ilk tedavileri yapılan polis memurları, daha sonra Hakkari Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Ağır yaralı 2 polis Adana'ya, diğeri ise İzmir'e sevk edilmişti.

BDP MİLLETVEKİLLERİNE GÖRÜNTÜLÜ VE BELGELİ CEVAP

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü, hasar gören polis aracındaki kan izleri ve Vali Türker'in hastanedeki polisleri ziyaret etmesinin görüntüleri ile polislerin silahla yaralandığına dair hastane raporlarını basınla paylaştı.

Önceki gün Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Hakkari BDP Milletvekili Esat Canan, basına yaptığı açıklamada, "Hakkari Valisi hastanede polis memurları olduğunu söylemişti. Onları da ziyaret etmek istedim. Hastanede araştırdık, yaralı polis memuru bulamadık. Hastanede yaralı polisin olmadığı bana ifade edildi" şeklinde beyanlarda bulunmuştu.

 

Politika Haberleri

GÜNEYDEN GELEN KONYA'YA GİRMEYECEK
YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı