Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında çıkan çatışmada öldürülen teröristin cenazesine katıldı.
Şemdinli ilçesinde çatışmada öldürülen terörist Kenan Geyik, Mahalle Merkez Mezarlığı'nda toprağa verildi. Teröristin cenaze törenine BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, BDP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Candemir, BDP Batman İl Eşbaşkanları Saadet Becerikli, Şehmus Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Hamza Ayiş, ve akrabaları katıldı. Törende terör örgütü ve lideri lehine sloganlar atıldı.
Anne ve babasına sorarak gitti
Bir konuşma yapan BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, "Kenan 14 yıl önce gittiğinde ne annesine ne de babasına sorarak gitti. Bugün acısını paylaştığımız değerli ailenin de, bir gün Kenan'ın cenazesi geleceğini ya da cezaevine ziyaretine gideceğini biliyordu" dedi.
AKP ve muhalefet sorumludur
Ata, "Artık bu mezarlıkta defnedilecek yer kalmamıştır. Bugün bu noktada ülkenin her yerine cenazelerin gittiği bir süreci yaşıyorken, hala acılı ailemiz 'inşallah bizim evladımız sonuncu olur' ümit ediyorsa, acılı ailemiz hala 'bu sorun demokratik çerçevede çözülsün, bu savaş bitsin' diyorsa, bir kin ve öfke sahibi değilse, halkların kardeşliğine inanıyorsa, artık bu noktadan hareket etmek lazım. Bu süreçte AK Parti hükümeti ve muhalefeti sorumludur" diye konuştu