Bayırbucak Türkmenleri için kurulacak konteyner kent

Hatay'da Bayırbucak Türkmenleri için yapılacak barınma merkezine konteynerler yerleştirilmeye başlandı

HATAY (AA) - Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Bayırbucak Türkmenleri için yapılacak barınma merkezine konteynerler yerleştirilmeye başlandı.

Yaklaşık 3 bin 500 Türkmenin 3 yıldır kaldığı çadır kentin, konteyner kente dönüştürülmesi için 3 ay önce başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Hatay AFAD İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında alt yapısı tamamlanan kampa, konteynerler getirildi.

Her biri 21 metrekarelik toplam 796 konteynerin yerleştirileceği alana ilk konteynerler konulurken, çalışmaların gelecek ay tamamlanması planlanıyor.

İki katlı kurulacak konteynerlerde iki oda, banyo ve tuvalet bulunuyor.

Yeni kampları bitirilinceye kadar, geçici çadırlara alınan Türkmenler de buradaki yaşamlarını sürdürüyor.

AA

Gündem Haberleri

Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ
POLATLI-HAYMANA-KONYA HATTI BÖLÜNMÜŞ YOL OLUYOR
Acil Durumlarda Yeni Dönem: Hayat 112 Uygulaması İçin Yeni Kamu Spotu Yayında!