Bayburt'ta FETÖ/PDY soruşturması

Adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklandı

BAYBURT (AA) - Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüte bağlı faaliyet gösteren kolejin başka bir şirkete düzmece iş ve işlemlerle satıldığını tespit etti.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla satış işlemini gerçekleştiren N.N.A, Z.M.A. ve V.A, "terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma, finansman sağlama, örgüt adına suç işleme ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından Bayburt ve Ankara'da düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

N.N.A, savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı, Z.M.A. ve V.A. ise çıkarıldıkları mahkemece cezaevine gönderildi.

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü