Bayat ekmeklerle yemek yapıp israfa dikkati çektiler

Pursaklar Belediyesi tarafından Bayat Ekmek Yemek Yarışması ve Yöresel Yemekler Yarışması düzenlendi.Pursaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde...

 Pursaklar Belediyesi tarafından Bayat Ekmek Yemek Yarışması ve Yöresel Yemekler Yarışması düzenlendi.

Pursaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen yarışmada, Profesyonel Aşçılar Derneği'nin usta aşçıları, yapılan yemekleri titizlikle inceleyip not verdi.

Yöresel yemeklerde birinci olan Serpil Mengüç ve Meltem Soyuduru kazandıkları paraları Yemen'e bağışladı. Havva Çalışkan ve Kamuran Kadıoğlu 2'inci, Günhan Özdemir ve Handan Eker de 3'üncü oldu.

Bayat Ekmek Yemek Yarışmasında ise Şevval Kösek ve Beyhan Kabasakal ile Hafize Köse ve Fatoş Okumuş takımı birinciliği paylaştı.

Yöresel yemek yarışmasının birincisine bin 500, ikincisine bin ve üçüncüsü 500 lira para ödülü Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin tarafından verildi.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, yarışmanın ardından yaptığı konuşmada, ekmek israfına dikkat çekmek için yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

Ankara Profesyonel Aşçılar Derneği (ANPADER) Başkanı Mahmut Dolmacı da bayat ekmeklerin değerlendirmeleri için bütün belediyelerde ders vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Yemek Haberleri

İftar davetinde ne pişirsek? Konya usulü şahane lezzetli tarifler
İftar menüsü! Lezzet ve vitamin deposu çorba, istiridye mantar sote, incir uyutması
Sahurda ne pişirsem? Konya'nın meşhur yağ somunu tarifi
Sahur için sağlıklı pratik tarifler! Lor peynirli cevizli erişte