Batman'da terörle mücadele

Hasankeyf ve Sason ilçelerindeki operasyonlarda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi

BATMAN (AA) - Batman'ın Hasankeyf ve Sason ilçelerindeki operasyonlarda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince Hasankeyf ilçesinin Suçeken ile Urganlı köyleri arasında kalan Seremahat mevkisinde toprağa gömülü vaziyette el yapımı patlayıcı madde yapımında kullanılan 2 piknik tüpü, kablo, 10 pil ve su termosu içerisinde yaklaşık 10 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi.

Urganlı köyünde bir evde yapılan aramada da 40 kilogram amonyum nitrat bulundu. Ev sahibi şahıs gözaltına alındı.

Öte yandan, Sason ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin kullandığı tespit edilen 3 sığınakta da 2 akü, örgütsel doküman ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

AA

Gündem Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan klima araştırması
İznik'te Gelin Alma Töreninde Damada Unlu Su Varilli Şaka
Kızılay Çadırı Krizi: İBB Reddetmişti, Yeni Yer Tepki Çekti
Kıyılar Kamunun Kullanımına Açılıyor: Şezlong ve İşgal Baskısına Son
18 YAŞ ALTINA BEKLENEN CEZA GELDİ