Batı Şeria'daki "Yusuf makamında" gerginlik

Nablus kentinin doğusundaki "Yusuf makamına" baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında arbede çıktı

KUDÜS (AA) - Filistin'in Nablus kentinin doğusundaki "Yusuf makamına" baskın düzenleyen Yahudi yerleşimciler ile Filistinliler arasında arbede çıktığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, askerlerin "bin 200 Yahudiyi taşıyan 24 otobüsün 'Yusuf makamına' ulaşımını kolaylaştırdığı" belirtildi.

Ordu ve emniyet güçlerinin "giriş ve çıkışları güvenli hale getirdiği" kaydedilen açıklamada, askerlerin ayrıca "çıkan arbedeye müdahale ettiği ve tarafları ayırdığı", olaylarda ölü ya da yaralı olmadığı aktarıldı.

Yahudiler, Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan "Yusuf makamında", Hz. Yusuf'un kabri olduğuna inanıyor. Ancak birçok arkeolog söz konusu kabrin sadece birkaç asır geçmişi olduğunu kaydederek, bu inancın doğru olamayacağını, kabrin Yusuf ed-Duveykat isimli bir Müslüman'a ait olduğunu ifade ediyor.




AA

Gündem Haberleri

PKK-YPG İSRAİL'DEN FENA AYAR YEDİ
Kara Ocak Şehitleri Anıldı
BAHİS REKLAMI KRİZİ
Yasaklı Doktor Davası Başlıyor: 25 Yaşındaki Semanur’un Ölümü Mahkemede
Bursa’nın 2050 Yol Haritası: Uydu Kentler Haziranda Açıklanıyor