Batı Şeria'da gerginlik

İsrail askerleri, Batı Şeria'daki yürüyüşe müdahale ederek, 6 kişiyi gözaltına aldı

EL-HALİL (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da düzenlenen yürüyüşe müdahale ederek 6 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Yahudi Yerleşimine Karşı Gençler Topluluğu Koordinatörü İsa Amr, konuya dair AA muhabirine yaptığı açıklamada, El-Halil kentinin Eski Şehir semtinde bulunan ve İsrail ordusu tarafından 2000 yılında kapatılan "Eş-Şuheda (Şehitler) Sokağı'nın yeniden açılması, Yahudi yerleşimcilerin bu sokaktan kovulması ve yerleşimciler tarafından el konulan evlerin sahiplerine iadesi talebiyle protesto düzenlediklerini belirtti.

İsrail askerlerinin kendilerine göz yaşartıcı gaz ve ses bombasıyla müdahale ettiğini aktaran Amr, 6 kişinin de askerler tarafından gözaltına alındığını ifade etti.

AA

Gündem Haberleri

Riva’da harabeye dönen Legend Otel kaderine terk edildi
VATANDAŞA ULAŞIM ŞOKU
'Ölüyorum' diye bağırdı: Garsonun Heimlich müdahalesi hayata döndürdü
7 yeni lezzet ve Hatay Sarısı İpeği tescillendi
Bakanlıklarda personel hareketliliği: Yeni atamalar açıklandı