Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'deki gösteriler

Düzenlenen protestolara, İsrail askerlerinin müdahalesinde 73 kişi yaralandı

KUDÜS (AA) - İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına karşı Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırında düzenlenen protestolara müdahalesinde 73 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Batı Şeria, Kudüs ve Gazze sınırında bugün yaşanan olaylarda İsrail güçlerinin müdahalesi sonucu 73 Filistinli yaralandı, 289 kişi göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleyen Filistinlilere İsrail güçlerinin müdahalelerinde yüzlerce Filistinli yaralandı.

AA

Gündem Haberleri

Fırtınada çatı sokağa uçtu: Çocuklar son anda kurtuldu
Belediyenin rüşvet ve ihale soruşturması AHBAP’a uzandı
YÖK ve 8 Üniversiteye Yeni Atama: Kararlar Resmi Gazete’de
DEPOZİTO İADE TUTARLARI DÜŞÜRÜLDÜ MÜ?
İBB Kumanyası Zehirlenmesinde İddianame Hazırlandı