Batı Karadeniz yaylalarında iki mevsim güzelliği

Yaylaların bir bölümünde baharın müjdecisi çiçekler açarken, bazı bölgelerde beyaz örtünün yeni kalkmaya başlaması görsel şölen sunuyor

DÜZCE (AA) - Düzce'de yaz aylarında değişen doğası ve açan çiçekleriyle nesillerdir yaylak-kışlak kültürünü sürdüren misafirlerini ağırlayan yaylalar, manzarasıyla adeta büyülüyor.

Rakımları bin 200 ila bin 800 metre arasında değişen Güzeldere, Pürenli, Hira, Derebalık, Kardüz, Odayeri ve Balıklı yaylalarında, iki mevsim bir arada yaşanıyor.

Bir yandan çiçeklerin yüzünü gösterdiği, diğer yandan yaklaşık 7 aydan sonra beyaz örtünün kalkmaya başladığı bölgede kartpostallık görüntüler oluştu.

Kış boyunca tabloları aratmayan kış manzarasında "yalnız" kalan yaylalar, havaların ısınmasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Kültür Sanat Haberleri

Türk baklavasını ‘baklavaki’ isminden kurtarmak için dünyanın en büyük baklavasını yaptı
Akademisyenler Gümüşler Manastırı’nı ziyaret etti
Ankara’da ’Bozkırın Tezenesi’ Neşet Ertaş’a vefa
Kapadokya'da Peri Bacalarına Koruma Hamlesi
Kuşakları Buluşturan Kahraman: Cin Ali Müzesi