Başkentlilerden Malatya kayısısına yoğun ilgi

Ankara'da düzenlenen "4. Malatya Tanıtım Günleri"nde vatandaşlar kayısıya yoğun ilgi gösteriyor- Firma sahibi Budak:- "Malatya'dan yaklaşık 5 bin ton yöresel ürünle geldik. Ürünlerimizin büyük bölümü satıldı, yarın da çok az bir ürünümüz ya kalır ya da ka

ANKARA (AA) - Başkentte 12-15 Ekim'de düzenlenen "4. Malatya Tanıtım Günleri"nde vatandaşlar kayısıya yoğun ilgi gösteriyor.

Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, yöresel ürünlere ilgi devam ediyor.

Merkezde stant açan "kayısıiste.com" isimli internet sitesinin sahibi Ömer Budak, Malatya'nın tanıtımı için Ankara'ya geldiklerini söyledi.

Malatya kayısısına çok yoğun ilgi olduğunu belirten Budak, "Türkiye'de 'yöresel ürünler' deyince Malatya ilk akla gelen illerden birisi olduğu için bu tarz günlere çok yoğun rağbet oluyor. İlgiden gerçekten çok memnunuz." diye konuştu.

Kentten yaklaşık 5 bin ton yöresel ürünle geldiklerini vurgulayan Budak, "Ürünlerimizin büyük bir bölümü satıldı, son gün olan yarın da ya çok az bir ürünümüz kalır ya da kalmaz." dedi.

- "En çok İstanbul'dan gün kurusu siparişi geliyor"

Tüm Türkiye'ye ürünlerini web siteleri aracılığıyla kargoyla kapıda ödemeli gönderdiklerini anlatan Budak, internet üzerinden 10 yıldır bu işi yaptıklarını ifade etti.

Budak, "En çok İstanbul'dan gün kurusu kayısı siparişi geliyor. Ankara, Bursa, Antalya gibi büyük iller İstanbul'u takip ediyor. Son yıllarda insanların doğal ürünlere karşı ilgisi olduğu için özellikle gün kurusu kayısı doğal yetiştiriliyor. Bu kayısı çeşidine ilgiden çok memnunuz." dedi.

AA

Gündem Haberleri

Avrupa’nın en iyi spor şehri seçildi
Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü