Ereğli’nin kardeş şehri Kwangjin Belediye Başkanı Jeong Song Hag’ın resmi daveti üzerine Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan ve 13 kişilik heyet Kore’ye gitmek üzere Ereğli’den ayrıldı.
Yolculuk öncesinde belediye önünde soruları yanıtlayan Özdoğan, Kwangjin Belediye Başkanına hem bir iade ziyareti hem Kwangjin Belediyesinin uluslararası festivali olan Goguryeo Festivaline katılım hem de Kwangjin’de Ereğli Belediyesince yaptırılan Osmanlı Çeşmesinin açılışının yapılacağını belirtti.
Özdoğan, ikili ilişkilerin somut adımlarla ileriye götürülmesi adına bu ziyaretlerin öneminden bahsederek “kardeş şehir belediye başkanı Ereğli’ye gediklerinde kendilerini Organize Sanayi Bölgemizde gezdirmiş ve ticari anlamda da ilişkilerimizin ilerletilmesi için girişimlerde bulunmuştuk. Kardeş şehrimizde şimdi de biz onların Ticaret Odalarını ziyaret edecek ve kardeşlik ilişkilerimizin ticari alanda da gelişmesini sağlayacağız” dedi.
Kore’ye giden heyette Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, Belediye Meclis Üyeleri Danyal Özdayı, İsmail Sevinç, Suat Tuna, Erdinç Akça, Recep Nas, Murat Zengen, Mahmut Elihayrat, Abdülkerim Koç, Sabri Üstüner, Hanefi Şahin, Belediye Bilgi İşlem Müdürü Fethi Ertekin ve Aş Evi Sorumlusu Ramazan Turgut yer alıyor.
Memleket-Ereğli