Başkan Hançerli’ye ziyaret

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ve beraberinde ki Dernek üyeleri Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ yi makamında ziyaret etti.

Yoğun programının arasında kendilerini kabul ettiği için Başkan Hançerli’ ye  teşekkür eden Sakatlar Derneği Başkanı Ahmet Mıhçı, dernek üyeleri ve tüm sakatlar adına yapılabilecekler ile ilgili görüş ve önerilerini iletti. Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; eskiden özürlü vatandaşların dışarıya çıkamadığını ifade ederek şu anda engelli engelsiz ayrımının ciddi ölçüde azaldığını, özürlü vatandaşların farklı işlerde çalıştığını ve birçok aktiviteye katıldığını vurguladı. Mehmet Hançerli “Bizim amacımız toplumun herkesimine hizmet etmek. Özürlüsüne, sporcusuna, gencine, ihtiyarına tüm topluma hizmet götürmek. Biz herkesin temsilcisi olarak buradayız. İftihar ettiğimiz konulardan biri de Sakatlar Derneği Başkanımızın Karatay ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmasıdır. Toplumun farklı kesiminden farklı özellikte insanların belediye meclisinde bulunmaları hizmet açısından oldukça verimli bir durum.” diyerek  özürlülere yönelik sivil toplum kuruluşlarının da kullanabileceği büyük bir rehabilitasyon merkezini Karatay’a kazandırabileceklerini ve proje açısından değerlendirmeye aldıklarını da vurguladı. Başkan Mehmet Hançerli, akülü araba müjdesi vererek en kısa sürede ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını sözlerine ekledi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli Avrupa’da ki örneklerden bahsederek insanların kabartmalı sarı çizgiler şeklinde yürüme şeritleri yardımıyla evlerinden işlerine, işlerinden evlerine güven içerisinde ulaştıklarını, ülkemizde ise engelli rampalarına park edilen otomobiller dolayısıyla özürlü vatandaşlarımızın kendilerine tanınan haklardan mahrum olduğunu vurgulayarak halkımıza bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

 

İlçeler Haberleri