Basın Şeref Kartı sahibi Yaradılış'ın vefatı

TGC Yönetim Kurulu, başsağlığı mesajı yayınladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Basın Şeref Kartı sahibi İstiklal Yaradılış'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.

TGC Yönetim Kurulu başsağlığı mesajında, "Üyemiz İstiklal Yaradılış'ı kaybettik. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren İstiklal Yaradılış'ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz." denildi.

Yaradılış'ın cenazesi bugün Çankaya Hasan Tanık Camisi'nde kılınan namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ankara'da 1934'te doğan Yaradılış, mesleğe 1955'te Ticaret Yolu gazetesinde başladı. Daha sonra Hakimiyet, Yenigün, Yeni İstanbul, Dünya, Son Havadis ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı. Bir dönem Sosyal Güvenlik Bakanlığının Basın Danışmanlığını yapan Yaradılış'ın, "Almanya ve Berlin Sorunu" adını taşıyan, yayımlanmış bir kitabı bulunuyor.

AA

Gündem Haberleri

Konya’da Kamu Personeline Uygulamalı Proje Yazma Eğitimi
Hac kurasında ismi çıkan hacı adayları sevinçten gözyaşlarını tutamadı
Dar Sokaktaki Kirişe Araçlar Çarpmasın Diye Reflektörlü Çözüm
Adalet Bakanlığından Rojin Kabaiş Açıklaması: DNA İncelemesi Yapıldı
DOA ARTIK DAHA KOLAY