Barzani ve Carter'in telefon görüşmesi

IKBY Başkanı Barzani, ABD Savunma Bakanı Carter ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın, terör örgütü DAEŞ ile mücadeleyi ele almak için telefon görüşmesi gerçekleştirdikleri belirtildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında terör örgütü DAEŞ ile mücadele, cephelerdeki son durum, Peşmerge güçlerinin uluslararası koalisyon güçleri ve Irak ordusu ile dayanışmasıyla, ABD'nin Peşmerge güçlerine yapacağı yardımları ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamada, ülkesinin Kürt bölgesi ve Peşmerge güçlerine yardımlarının devam edeceğini vurgulayan Carter'in, Peşmerge güçleri ve Irak ordusu arasındaki dayanışmadan ise memnuniyet duyduğu kaydedildi.

IKBY Başkanı Barzani'nin ise terörle mücadele konusunda yardım ve desteklerinden dolayı ABD'ye teşekkür ettiği ve söz konusu yardımların devamından memnuniyetini dile getirdiği aktarıldı.

AA

Gündem Haberleri

Köprü ve Otoyollara 30 Yıllık Özelleştirme
Ruhi Çenet’ten Gündem Olan Hasidik Yahudiler Belgeseli Açıklaması
Kayseri'de Ezber Bozan Lezzet: Pastırmanın Turşusunu Yaptılar!
Rutubet Nedeniyle Sıvalar Döküldü, Tarih Gün Yüzüne Çıktı
KONYA SINAVI GEÇTİ Mİ?