Bartın'da FETÖ/PDY davasında karar

"Silahlı terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla yargılanan eski polis memuruna, 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan eski polis memuru, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, daha önce meslekten ihraç edilen polis memuru Eyüp Demir, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Demir, yaptığı savunmada örgütün ev sohbetlerine katılmadığını ve "silahlı terör örgütü üyesi" olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyetinin son sözünü sorduğu Demir, "Vatanımı, milletimi, bayrağımı seviyorum. Ülkem için yüz canım olsa vermeye hazırım. Mağduriyetimin giderilmesini ve beraatimi talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan Demir’e, 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Heyet, Demir'in adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine hükmetti.

AA

Gündem Haberleri

İran’da mahsur kalan Pegasus uçağı 52 gün sonra Sabiha Gökçen’de alkışlarla karşılandı
Ankara İtfaiyesi Karıştı: Usulsüz Rapor İddiası ve Domatesli Protesto
İbrahim Tatlıses Taburcu Oldu: Miras Kararı Herkesi Şok Etti!
Maaş alamayan belediye işçilerinden Başkan İşçimenler’e tepki
OKUL DEĞİL DİJİTAL KALE