Bartın'da FETÖ/PDY davaları

Eski Bartın İl Emniyet Müdürü M.A. ile iş adamı C.Ç'nin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanmasına devam edildi

BARTIN (AA) - Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuksuz 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan eski Bartın İl Emniyet Müdürü M.A. katıldı.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile emekliye sevk edilen ve rütbesi alınan M.A, tanıkların, örgütün ev sohbetlerine ve toplantılarına gittiği yönündeki iddialarının gerçek olmadığını, sadece 17-25 Aralık öncesinde örgütle irtibatlı özel okulun iftarına gittiğini savundu.

Tanık olarak dinlenilen M.A'nın şoförü E.Ç. de M.A'nın, örgütün toplantılarına katıldığına ve örgütün önde gelen isimleriyle görüştüğüne tanıklık etmediğini söyledi.

Diğer duruşmada tutuksuz sanık iş adamı C.Ç. de örgütle hiçbir bağlantısının olmadığını iddia ederek, beraatini istedi.

Cumhuriyet savcısının, her iki davaya ilişkin mütalaa için süre istediği duruşmalar, 13 Mart'a ertelendi.

AA

Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu