Bartın Irmağı'nda kirlilik

Kirlilik nedeniyle oluşan renk değişikliği üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı

BARTIN (AA) - Bartın Irmağı'nda görülen kirlilik nedeniyle inceleme başlatıldı.

Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı, kirlilik nedeniyle koyu bir renge büründü.

Irmağın Kemerköprü mevkisinde yaşanan kirlilik ve vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine ekipler, ırmağın belirli bölgelerinden su numuneleri aldı.

Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ırmakta yaşanan kirliliğin fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüklerini söyledi.

Kent merkezinden geçen ırmağın zaman zaman siyah renge dönüştüğünü, bunun da balık ölümlerine neden olduğunu belirten Çetin, "Bu sorunu maalesef zaman zaman yaşıyoruz ama bizim belediye olarak bir yaptırımımız yok. Durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bartın Valiliği'ne bildirdik. Kirliliğin ayrıca ırmağın gerisinde bulunan fabrika atıklarından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bunun yüzünden balık ölümleri oluyor." diye konuştu.


Gündem Haberleri

Oytun Erbaş'tan Radikal Çözüm: Köpek Saldırısına Hapis Cezası Gelsin
BEDELLİ ASKERLİKTE SON ŞANS
Süresiz nafaka kararı en çok onlara yaradı! Cem Yılmaz, Acun Ilıcalı, Serdar Ortaç kurtuldu
Reha Muhtar son yolculuğuna uğurlandı
Oğluna saldıran köpeği vurmuştu, ilk kez konuştu