Barcelona, sezonun ilk mağlubiyetini aldı

Barcelona, Messi'nin yokluğunda Levante'ye 5-4 yenilerek ligde 43 maçtır süren namağlup unvanını kaybetti

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 37. haftasında Barcelona, deplasmanda Levante'ye 5-4 yenildi.

Lig şampiyonluğunu garantileyen Barcelona, 16. sıradaki Levante ile karşılaştı. Barcelona Teknik Direktörü Ernesto Valverde, Arjantinli yıldız Lionel Messi'yi dinlendirmeyi tercih etti.

Ev sahibi takım, Emmanuel Boateng'in 9 ve 30. dakikadaki golleriyle skoru 2-0'a getirdi. Katalan ekibi, 38. dakikada Philippe Coutinho ile farkı bire indirdi ve ilk yarı Levante'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Levante, Enis Bardhi'nin 46 ve 56. dakikalardaki golleri ve 49. dakika hat-trick yapan Boateng golüyle skoru 5-1'e getirdi.

Barcelona, Coutinho'nun 59 ve 64, Luis Suarez'in ise 71. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirdi: 5-4.

Fakat Levante, seyircisi önünde oynadığı maçı 5-4 kazanmayı başardı. Levanteli oyuncular, maç sonrası sahada bir süre kutlama yaptı.

Sezonun ilk mağlubiyetini alan Barcelona'nın, 43 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi. Katalan ekibi, 3 Aralık 2003'te ligde Malaga'ya 5-1 kaybettiği maçtan beri ilk kez kalesinde 5 gol gördü.

Barcelona, bu sonuçla 90 puanda kalırken, Levante puanı 46 yaparak 15. sıraya yükseldi.

 

Spor Haberleri

Sergen Yalçın için imza töreni düzenlenecek
İsmail Kartal’dan istifa çağrılarına cevap
Avrupa Halter Şampiyonası’nda milli sporcularımıza 5 madalya daha
Süper Lig’de 9. hafta heyecanı! Konyaspor maçı ne zaman?
İsmail Kartal özür diledi