Barbeküde lezzetli tarifler

Barbekü denilince akla ilk gelen marka olan Weber Stephen, barbekülerinin yanında lezzetli tariflerini de barbekü tutkunlarıyla paylaşıyor.

Weber Stephen ile barbeküde pişirebileceğiniz yemek alternatifleri genişliyor. Weber Stephen, ürünleriyle barbekü sektörüne yeni bir soluk getirerek barbekü tutkunlarının vazgeçilmezi oluyor. Kömürlü, gazlı ve elektrikli barbekü seçenekleri sunan Weber Stephen, her mevsimde sevdikleriniz için barbekü yapmanıza olanak sağlıyor.

Weber Stephen, barbekü seçenekleri ve barbekü yapmayı kolaylaştıran aksesuarlarıyla, barbekü keyfini doruk noktasına taşıyor. Birbirinden lezzetli yiyecekler pişirmenizi sağlayan Weber barbekülerle sevdiklerinize benzersiz tatlar sunabilirsiniz.

Uzmanından Pidede Izgara Biftekli Salata

Malzemeler (4 Kişilik)

Pide İçin:

25 g Maya

150 ml Ilık su

100 ml Süt

400 g Un

1 Tatlı kaşığı Tuz

2 Tatlı kaşığı Kıyılmış biberiye

2 Tatlı kaşığı Kekik

Sos için :

150 g Ekşi krema

100 g Mısır

2 yemek kaşığı Maydanoz

2 adet Halkalar halinde kesilmiş frenk soğanı

Tuz, karabiber

Biftek için:

1 yemek kaşığı Garam masala baharat

2 yemek kaşığı Akçaağaç şurubu

2,5 yemek kaşığı Mısır yağı

2 adet Biftek

Tuz, karabiber

Salata İçin:

12 adet Çeri domates

150 g Karışık yeşillik

60 g Kavrulmuş soğan

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Ilık süt ve suyun içerisinde mayayı eritin. Daha sonra yavaş yavaş un tuz biberiye ve kekiği ekleyerek, kulak memesi kıvamında bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Sıcak bir yerde 1 saat kabarması için bekletin.

Sos için bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.

Garam masala, akçaağaç şurubu, mısır yağını karıştırın. Bifteklerin her iki tarafını marineye bulayın tuz ve karabiber ile tatlandırın. Eti istemiş olduğunuz pişme derecesinde pişene kadar yüksek ısıda pişirin. Izgaradan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin.

Pide hamurunu 4 eşit parçaya bölün ve her birini pide şeklinde şekillendirin. Her iki tarafını ızgaranın üzerine koyarak 5’er dakika pişirin.

Pideleri ızgaradan aldıktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz sostan paylaştırın. Üzerine salatayı ve ince doğradığınız biftekleri dizin ve servis edin.

Yemek Haberleri

İftar davetinde ne pişirsek? Konya usulü şahane lezzetli tarifler
İftar menüsü! Lezzet ve vitamin deposu çorba, istiridye mantar sote, incir uyutması
Sahurda ne pişirsem? Konya'nın meşhur yağ somunu tarifi
Sahur için sağlıklı pratik tarifler! Lor peynirli cevizli erişte