Bangladeş'te tekerlekli sandalyeyle altın kaçakçılığı

Engelli gibi davranarak tekerlekli sandalyede 25 kilogram altın saklayan kaçakçı havalimanında yakalandı

ANKARA (AA) - Bangladeş'te bir kişi, tekerlekli sandalyede üzerine oturduğu 25 kilogram altınla havalimanında yakalandı.

BBC'nin haberine göre, Jamil Akhter adlı kişinin yıl içinde 13 kez yurt dışına çıkması gümrük memurlarının dikkatini çekti.

Akhter, tekrar yurt dışına çıkma hazırlığı içindeyken havalimanında 25 kilogram altınla yakalandı.

Akhter'ın engelli gibi davranarak tekerlekli sandalyede üzerine oturarak altın külçelerini saklamaya çalıştığı belirtildi.

Külçelerin, Hindistan'a yapılan altın kaçakçılığının merkezi haline gelen Bangladeş'te bu yıl ele geçirilen en büyük parti olduğu bildirildi.

Dünyada altına en fazla talebin olduğu Hindistan'da bu değerli madene getirilen yüksek ithalat vergileri kaçakçılığın artmasına neden oluyor.

Bangladeş havaalanlarında son üç yıldır, çoğu Körfez ülkelerinden gelen, 1,5 tonun üzerinde altın ele geçirildi. Genellikle Körfez ülkelerinde çalışan Bangladeşli 100'den fazla kişi, 2014'ten bu yana Bangladeş havaalanları yoluyla altın kaçakçılığı yapmaya çalışırken tutuklandı.

Yetkililer, kaçakçılık şebekelerinde, havayolu hosteslerinin, yer personelinin ve rüşvet yiyen güvenlik personelinin de yer aldığını kaydetti.




AA

Gündem Haberleri

RADYATÖRÜ ŞALGAMLA DOLDURDU
Seyahatsever Projesi'yle 628 Bin Genç Türkiye'yi Gezdi
Polat Alemdar'ın babası da ifade verdi
15 YAŞINDAKİ SALDIRGAN 10 ÖĞRENCİYİ YARALADI
300 Yıllık Sadabad Sarayı Restorasyonu Tamamlanıyor