Bangladeş'te intihar saldırısı

Başkent Dakka'daki emniyet binası yakınlarında intihar saldırısı gerçekleştirildi

YENİ DELHİ (AA) - Bangladeş'te intihar bombacısı, inşaatı devam eden emniyet binası yakınlarında üzerindeki düzeneği infilak ettirdi.

Acil Eylem Taburu (RAB) sözcüsü Mufti Mahmud Khan, başkent Dakka'daki Ashkona kamp bölgesinde inşaatı süren RAB binasını hedef alan intihar bombacısının kendisini patlattığını belirtti.

Khan, güvenlik güçlerinin, bölgeye giren bombacıya müdahale ettiği sırada meydana gelen patlamada, saldırganın öldüğünü söyledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken örgüt bağlantısı araştırılıyor.

Kampta güvenlik güçlerinin bulunduğu sırada gerçekleştirilen saldırı sonrası ölü ya da yaralı sayısına ilişkin açıklama yapılmadı.

Öte yandan, Chittagong kentinin güneydoğu kesiminde polis ile çatışmaya giren 4 "Cemaat-ül mücahidin" örgütü üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Cemaat-ül mücahidin örgütü, 1 Temmuz 2016'da Gülşen diplomatik bölgesindeki bir restorana düzenlenen ve aralarında İtalyan ve Japon turistlerin de bulunduğu 20 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan da sorumlu tutuluyor.

Gülşen diplomatik bölgesindeki Holey Artisan'ı basan silahlı saldırganlar, restorandaki 33 kişiyi rehin almıştı. Saldırganlarla çatışmaya giren 2 polis yaşamını yitirmiş, 30 polis yaralanmıştı. Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda 6 saldırgan öldürülmüş, 1 saldırgan gözaltına alınmış, 13 rehine kurtarılmıştı. Saldırganların 20 rehineyi öldürdüğü açıklanmıştı. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. Bangladeşli yetkililer ise DEAŞ'in ülkede faaliyet gösterdiğine dair herhangi bir kanıtın olmadığını açıklamıştı. Saldırının ardından güvenlik güçleri, şüphelilerin gizlendiği yerlere baskın düzenlemişti.

AA

Gündem Haberleri

Bolvadin esnafı için büyük müjde
Palamut geri döndü, Marmara ve Karadeniz yeniden palamutla doluyor
MSB’den Terörle Mücadele, Hudut Güvenliği ve Savunma Sanayii Açıklaması
250 Milyon Avroluk AVM’nin Dibindeki Yol Patates Tarlasına Döndü
Kasım Ayı Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatırılmaya Başlandı