Bangladeş Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin idam edilmesine tepkiler

Dışişleri Bakanlığı: - "Nizami’nin böyle bir cezayı hak ettiğine inanmadığımız için infazı şiddetle kınıyoruz"

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Nizami'nin idam cezasının infaz edilmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtilerek, "Nizami’nin böyle bir cezayı hak ettiğine inanmadığımız için infazı şiddetle kınıyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin, Bangladeş’in toplumsal uyum ve huzurunun korunması bakımından idam cezalarının infazlarının askıya alınması yönünde son üç yıldır Bangladeş yöneticilerine en üst düzeyde defalarca çağrıda bulunduğunun vurgulandığı açıklamaya şöyle devam edildi:

"İdam cezası uygulanmasının gayri adil niteliğiyle toplumda yeni gerginliklere yol açabileceği hususundaki endişelerimizi bildirmiştik. İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağını, tam aksine Bangladeşli kardeşlerimiz arasında kin ve nefretin yaygınlaşmasını körükleyeceğini değerlendiriyoruz. Türkiye, her zaman yanında durmaya devam edeceği kardeş Bangladeş halkının toplumsal barışının korunmasını temenni etmektedir."

AA

Gündem Haberleri

Buca Belediyesi’nde memurların eylemi sürüyor: Özgür Özel’e seslerini duyuracaklar
KONYA'DA DEMİRYOLU KENARLARINA YAKLAŞMAYIN
YADES 2026 başvuruları başladı: Yaşlılara destek için belediyelere 50 milyon TL kaynak
TDV’den 19 Ülkede “Bir Kurban Bir Kur’an” Seferberliği
18 Yıllık Tapu Bekleyişi: Bir Mahallenin Bitmeyen Hukuk Sınavı